Kreikkalaistyylinen jogurttidippi ja paahdettua ruisleipää

Kreikkalaistyyppinen jogurttidippi ja paahdettua ruisleipää


1 prk maustamatonta jugurttia
n. 10 cm pätkä tuoretta kurkkua raasteena
1 valkosipulinkynsi
50 g fetaa murustettuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoitetaan keskenään. Voit myös valuttaa jugurtin suodatinpaperin läpi, jolloin saat jugurtista kiinteämpää. Silloin voi olla paikallaan 2 prk jugurttia kyllä. Minusta toimi kyllä varsin hyvin löysähkönäkin dippinä!

Uuniin 250 C ja grillivastukset päälle. Ruisleipänä käytin ruisreikäleipää (valmiiksi halkaisematonta), mistä leikkasin kaksi siivua (á 70 g), jotka kummatkin vielä leikkasin 10 ohueksi dipattavaksi ”tikuksi”. Leivät pellille, vähän oliiviöljyä päälle ja uuniin hetkeksi (ehkä 3-5 min, ei mene kauaa). Halutessaan voi myös maustaa vaikka kuivatuilla yrteillä tai mausteilla (oregano, basilika, minttu, valkosipuli….).
Parhaan grillaustuloksen minusta saa, kun uunin lämpötila ei ole vielä saavuttanut 250:ä, kun leivät laittaa uuniin. Grillivastus pysyy silloin päällä, kun se lämmittää uunia ja toteuttaa ruskistamista!

One thought on “Kreikkalaistyylinen jogurttidippi ja paahdettua ruisleipää

  1. Mahtavaa, tänään osuin blogiisi, ja olin juuri aamulla miettinyt viime pääsiäisenä syömääni hyvin valkosipulista fetakastiketta. Pitää testata josko tämä olisi se sama. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s