Hummerispagetti

Vaikka meillä syödäänkin (ainakin minun mielestäni) melkoisen maukasta ruokaa päivittäin, on meille silti muodostunut pieni tapa aloittaa viikonloppu perinteisillä perjantaipuhteilla: siivotaan, saunotaan ja syödään hyvin. Viime perjantaina vuorossa oli hummerispagetin kokeilu, joka onnistui minusta oikein mainiosti. Kyytipoikana maistui – ohjeen mukaisen viinisuosituksen perusteella – Léon Beyer Riesling.

Hummerispagetti

Hummerispagetti neljälle
(Antti Vahtera ja Visa Nurmi – Yksinkertaiset yhdessä (Likivihreät))

300 – 400 g spagettia

2 (pakaste)hummeria
oliiviöljyä
2 pientä salottisipulia
1 porkkana
4 cl konjakkia tai calvadosta
12 cl valkoviiniä
4-5 tomaattia
tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia)
2 dl kermaa
hyvää merisuolaa

Irroita hummerista kypsät lihat tarkkaan. Jätä ne laudalle. Riko hummerin kuoret ja laita ne kuumaan kasariin. Lisää tilkka oliiviöljyä, hyvin pieniksi pilkotut sipulit ja porkkanat. Freesaa niitä hetki. Kaada sekaan alkoholi. Liekitä, jos haluat. Kalttaa tomaateista kuori, pilko ja poista siemenet. Lisää tomaatit kerman kanssa kasariin samoin kuin pilkotut yrtit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kastikkesta on jäljellä puolet. Mausta. Siivilöi kastike, keitä pasta, sekoita kastike pastaan ja lisää hummerin palat. Viimeistele pippurilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s