Sienirisotto

Sienirisotto

Meillä syödään pääasiallisesti italialaiseen tapaan valmistettua risottoa, jonka maustaa milloin mikäkin – tällä kertaa kaupan säilykesienet, vaikka kuivattujakin löytyy kaapista lähestulkoon muille jakaa.

Sienirisotto neljälle

oliiviöljyä
3-4 dl arborioriisiä
1 sipuli silputtuna
2 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
3-4 dl vettä
purkillinen säilykesieniä öljyssä
1/2 dl parmesanraastetta
nokare voita
suola
mustapippuri

Kuullota öljyssä sipulit ja riisi – varo ruskistamasta. Lisää joukkoon valkoviini ja anna haihtua lähes pois. Lisää kasvisliemikuutio ja 1 dl vettä. Sekoittele risottoa välillä. Nesteen annetaan haihtua lähes kokonaan ennen seuraavan erän lisäämistä. Vettä lisätään niin kauan kuin riisi kypsyy (maistamalla sen tietää – al dente). Riisin kypsyttyä lisätään joukkoon valutetut sienet, parmesanraaste ja nokare voita. Lopputulos saa olla löysähkö. Tarkista suola ja mausta mustapippurirouheella. Annosten päälle vielä hieman parmesanraastetta ja muutama rouhaisu pippuria.

Italialaiseen tyyliin: vähän sinnepäin. Ottakaa tästä nyt sitten selvää. (Seuraavaksi, kun tehdään risottoa, lupaan ottaa vaihekuvia!)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s