Uunitaimenta ja sipulirisottoa

Mausta kala ja laita 180 °C uuniin noin vartiksi. Valmista sillä aikaa risotto.

Neljälle

oliiviöljyä
3-4 dl arborioriisiä (lisukkeeksi riittää 2-3 dl)
1 varrellinen sipuli tai purjoa, vinoon leikattuna
2 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
3-4 dl vettä
1/2 dl parmesanraastetta
nokare voita
suola
mustapippuri

Kuullota öljyssä sipulit ja riisi – varo ruskistamasta. Lisää joukkoon valkoviini ja anna haihtua lähes pois. Lisää kasvisliemikuutio ja 1 dl vettä. Sekoittele risottoa välillä.

Nesteen annetaan haihtua lähes kokonaan ennen seuraavan erän lisäämistä. Vettä lisätään niin kauan kuin riisi kypsyy (maistamalla sen tietää – al dente).

Riisin kypsyttyä lisätään joukkoon parmesanraaste ja nokare voita. Lopputulos saa olla löysähkö.

Tarkista suola ja mausta mustapippurirouheella. Tarjoile uunista valmistuneen kalan kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s