Kukkoa viinissä – Coq au vin

Syksyn myötä pimenevissä illoissa alkaa kaivata erilaisia pataruokia. Yksi erinomainen on kukko viinissä.

Kukkoa viinissä neljälle:

500 g broilerin fileitä
suolaa ja pippuria
100 g pekonia
kourallinen kuorittuja salotti- tai helmisipuleita
100 g herkkusieniä, tatteja tai muita sieniä
4 oksaa tuoretta timjamia
4 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
1 valkosipulin kynsi
2-3 rkl voita
2 laakerinlehteä

Paloittele broileri ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin pintaväri voissa kasarissa. Siirrä palat sivuun. Ruskista pannulla pekoni sekä sienet ja lisää broilerin palat pekonin ja sienten seuraksi. Lisää punaviini, pikkusipulit ja kanaliemi pataan. Kiehauta ja lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia.Lisää pataan 3-4 ruokalusikallista voita. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Alkuperäinen resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s