Ananassalsa ja guacamole

Hellun hellalla jouduttiin sortumaan messu- ja kokouspäivän jälkeen fajitaksiin. Yleensä ollaan ostettu salsat ja muut valmiina, toisinaan tehty guacamole itse. Nyt päädyin tekemään sekä salsan että guacamolen itse, ja hyväähän niistä tuli. Seuraavana listalla onkin sitten proteiinin maustaminen itse, letut voi olla liian hankalia? Noh, joka tapauksessa jakoon salsat ja guacamolet!

Ananassalsa

3 tomaattia kanta poistettuna
3 viipaletta ananasta
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 chili
suolaa
öljyä

Pilko tomaatit, sipulit ja ananakset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja chili öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit ja ananas. Keitä salsaa n. 10 minuuttia, tarkista suola ja nosta jäähtymään.

Guacamole

2 kypsää pientä avokadoa
1 chili
2 kynttä valkosipulia
1 lime
öljyä
suolaa

Hienonna chili ja valkosipuli. Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta avokadot ja sekoita valkosipuli ja chili joukkoon. Purista limen mehu seokseen ja ohenna hiukan öljyllä. Tarkista suola.

Tarjoile guacamole ja salsa esimerkiksi soijasuikaleiden (maustettiin ihan pussista), maustamattoman jugurtin ja tortillalettujen kanssa!

Kuvaa ei tällä kertaa ehtinyt nälältä nappaisemaan…

3 thoughts on “Ananassalsa ja guacamole

  1. Ne letut on helkutin helppo tehdä. Eikä mene edes kauheasti aikaa. Heti eka kerralla onnistui ja tuli miljuuna kertaa kaupan lättyjä parempia. Ulkomuistista näin: 2 dl maissijauhoa (siis oikeaa jauhoa, ei maissitärkkelysjauhoa), 2 dl vehnäjauhoa, 1½ dl vettä, 2 rklöljyä ja ½ tl leivinjauhetta ja hinasti suolaa. Sitten vaan mössätään taikinaksi, jaetaan 12 osaan, kaulitaan paistinpannun kokoisiksi (reilussa jauhossa, joka sitten putsataan ennen paistoa pois suurimmat osat) ja paistetaan kuivalla, kuumalla pannulla pilkullisiksi. (Muista peittää lätyt muovilla sillä välin kun kaulitset ja paistat niitä muita, ettei ne kuivu). Paiston jälkeen liinan alle pehmenemään. Tulee hiton hyviä!

  2. Hinasti on ihan vaan pieni ripaus, eikä sitäkään välttämättä tartte. Joskus ne lätyt jää vähän jäykiksi ja koviksi, vaikka pitäisi liinan alla pehmenemässä. Silloin auttaa, kun heittää niiden päälle vähän sormista vettä ja antaa olla hetken aikaa vielä siinä liinan alla. Nam. Suosittelen tekemään koko sapuskasta ensimmäisenä, niin ehtivät vähän siinä hengailla, kun muuta ruokaa väkertää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s