Tähän herkkuun olen aikanaan törmännyt kesäisen lounaspöydän kylmänä annoksena. Tämä ei tasan taida olla se resepti, millä sitä silloin nautittiin, mutta siitä inspiroituneena ollaan usein nautittu Hellun basilikapastaa. Määrät on nyt varsin italialaisen mentaliteetin mukaan oman maun mukaan.
Basilikaa hiukan hienonnettuna
Kirsikkatomaatteja
Valkosipulia ohuina viipaleina
Suolaa
Pippuria myllystä
Oliiviöljyä loraus
Pastaa
Parmesanraastetta
Sekoita kastikkeen aineet sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Valuta pasta, sekoita kastike pastan joukkoon. Raasta parmesania annoksen päälle ja nauti.
Oi, kerrankin jotain mitä uskallan itsekin kokeilla! 😀 Kuulostaa tosi hyvälle ja ihanan yksinkertaiselle 🙂
Ojj, minulta löytyy hyvin samantapainen resepti, mutta kuullotan sipulin ja valkosipulin, reilusti hyvää oliiviöljyä, ja lisään kuuman (tuore)pastan joukkoon lisäksi hyvää mozzarellaa – tarjoa samantien tai hieman jäähtyneenä. Ihanaa mozzarellan vähän sulaessa, paras kesäpasta, namnam!
Ihanat sivut muuten, täytyypi lisätä suosikkeihin! Jaan rakkautesi ruokaan täysin sydämmin, ja tällaiset ”kotikokin sivut” ovat parasta inspiraatiota – ei liian high fly, mutta aina keksii uutta ja kokeilemisen arvoista! Kiitos! 🙂