Punajuuricarpaccio

2 punajuurta (n. 300 g)
1 sitruunan mehu (1/2 dl)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
rouhittua mustapippuria
1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä

Lisäksi: rucolaa ja parmesanlastuja

Leikkaa tuoreet, kuoritut punajuuret hyvin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai perunankuorimaveitsellä. Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele punajuuriviipaleet varovasti siinä. Anna viipaleiden maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Asettele lautaselle rucolaa, jonka päälle punajuuriviipaleita. Koristele parmesanlastuilla ja tuoreella mustapippurilla.

Punajuurten käsittelyssä erinomainen hankinta on ohuet kertakäyttöiset kumihanskat. Ainakin täällä oli kovin punaiset kädet käsittelyn jälkeen. Toisaalta en kyllä osaa kauheasti suojata itseäni tällaisilta ruuanlaittoon kuuluvilta asioilta, kuten käsien värjääntyminen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s