Hellu ja apukokki J ottivat lauantaina suunnaksi Turun Ruokamessut. Messuilla kiertelyn tuloksena käteen jäi hiukan chilisiä valkosipuleita, Poppamiehen savuomenakastiketta, Blair’s Death Rain cheddar-sipsejä sekä hunajaa. Maku-lehden tilauksesta sai testaukseen vähän valmiskakkutaikinaseosta sekä Maailman parhaat leivonnaiset -kirjat. Asioimme lisäksi vielä 500-sivuisen opuksen pohjoismaisten pitopöytien antimista varsin kelvolliseen hintaan!
Ostosten lisäksi messuilla oli perinteiseen tapaan ”tasting-rata”, jossa 2 € lipukkeilla sai sekä maittavia pikkuannoksia ruokaa että maisteluannoksia viiniä. Pitäydyimme koko maistelumme lähinnä Chateau Carsinin viineissä – mitä nyt apukokki J otti chorizo-perunasalaatin kylkeen myös yhden oluen! Maisteltavana oli mm. savulohimoussea saaristolaisleivällä sekä manchego-juustoa hunajalla ja limellä maustettuna (superherkullista!).
Messuilun jälkeen päädyimme ruokailemaan ravintola Oscarin Olohuoneeseen, jossa ruoka oli vallan mainiota!
Toast Skagen
Riista-Wallenberg
Pippuripihvi kelpasi apukokki J:lle.
Ei ihan huono lauantaipäivä!