Makeaa mahan täydeltä: Macaron-leivoksia mammalle!

Apukokki J:n isoäidillä oli 75-vuotisjuhlat, jonne päätin yllätykseksi koittaa uudemman kerran macaron-leivoksia. Paikalle saapuessamme anoppi sanoi meinanneensa soittaa minulle pyytääkseen ko. leivoksia. Onneksi ei soittanut, niin ei tullut suorituspaineita sentään! Mutta jännittävä yhteensattuma silti.

Macaron-leivosten kanssa onnistuminen vaatii kärsivällisyyttä, tarkkuutta, oikeaa säätä ja tähtien asentoa. Toisinaan onnistuu, toisinaan ei. Tällä kertaa taisin jo päästä sen verran lähelle, että kehtaa tänne laittaa kuvaa! Kardemummalla on muuten paljon hyviä vinkkejä macaron-leivontaan!

Macaron-leivospohjat – ranskalaisen marengin tapaan valmistettuna
Resepti:
3 munanvalkuaista (punnittuna 100g)
50g taloussokeria
200g tomusokeria
110g kuorittuja manteleita
elintarvikeväriä

Valmiita pieniä leivoksia noin 30kpl

1. Vaahdota valkuaiset ja lisää taloussokeri muutamassa erässä edelleen vatkaten kunnes marenki kiillottuu.

2. Jauha mantelit yhdessä tomusokerin kanssa tehosekoittimella hyvin hienoksi tomuksi. Siivilöi seos kokkareiden välttämiseksi. Lisää manteli-tomusokeriseos ja elintarvikeväri valkuaisvaahtoon ja kääntele sekaisin, kunnes saat magmamaisen juoksevan taikinan.

3. Pursota taikinasta pyöreitä lantteja leivinpaperille, anna kuortua 45-60 minuuttia ja paista 150-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s