Tällainen tuli vastaani tänään. Taloussanomat kertoo maanantaina julkaistavasta kirjasta, jossa Mats-Eric Nilsson kertoo vähän tarkemmin, mitä kaiken maailman valmiskastikkeet ja muut tuotteet oikeasti sisältävät. Kuten sen, että valmisguacamolessa on todellisuudessa vain 0,7 % avokadoa. Tai sen, että hampurilaispihveissä lihapitoisuus on vain 26 %.
Keittiössä on todella vaikea päästä sellaiseen tilanteeseen, etteikö joskus sortuisi laittamaan sitä natriumglutamaattia vaikka lihaliemikuution muodossa ruokaansa. Ja aina jossain valmistusaineessa on jotain säilöntäaineita ja muuta ikävää – ihan kaikkeen ei kotikeittiössäkään kannata aikaa tuhlata. Mahdollisuuksien mukaan voi kuitenkin pyrkiä siihen, että käyttäisi valmistuotteita mahdollisimman vähän.
Maittavan perjantai-illallisen saa kyllä aikaiseksi niin, että ainoastaan paistorasvassa on jotain ylimääräistä. (Meriahventa ja juurespyrettä valkoviinikastikkeessa.) Mitä jos seuraavalla kerralla tortillojen kanssa laittaisit guacamolen ja salsan itse? Tai tekisit itse pestoa?