Taloussanomat: Kohukirja paljastaa valmisruokien salaisuudet

Tällainen tuli vastaani tänään. Taloussanomat kertoo maanantaina julkaistavasta kirjasta, jossa Mats-Eric Nilsson kertoo vähän tarkemmin, mitä kaiken maailman valmiskastikkeet ja muut tuotteet oikeasti sisältävät. Kuten sen, että valmisguacamolessa on todellisuudessa vain 0,7 % avokadoa. Tai sen, että hampurilaispihveissä lihapitoisuus on vain 26 %.

Keittiössä on todella vaikea päästä sellaiseen tilanteeseen, etteikö joskus sortuisi laittamaan sitä natriumglutamaattia vaikka lihaliemikuution muodossa ruokaansa. Ja aina jossain valmistusaineessa on jotain säilöntäaineita ja muuta ikävää – ihan kaikkeen ei kotikeittiössäkään kannata aikaa tuhlata. Mahdollisuuksien mukaan voi kuitenkin pyrkiä siihen, että käyttäisi valmistuotteita mahdollisimman vähän.

Maittavan perjantai-illallisen saa kyllä aikaiseksi niin, että ainoastaan paistorasvassa on jotain ylimääräistä. (Meriahventa ja juurespyrettä valkoviinikastikkeessa.) Mitä jos seuraavalla kerralla tortillojen kanssa laittaisit guacamolen ja salsan itse? Tai tekisit itse pestoa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s