Vorschmack

Kuuluisa marsalkka Mannerheimin suuri herkkualkupala. Eri lähteiden mukaan Marski kävi ainakin Helsingin Savoyssa usein nauttimassa vakipöydässään tämän lämpimän alkupalan.

Vorschmack
Neljälle

400-500 g jauhelihaa (lampaan paistijauhelihaa tai 50-50 -suhteella lampaan ja naudan paistijauhelihaa)
1 prk anjovista
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 lihaliemikuutio
1 prk smetanaa tai 1/2 prk ruokakermaa
1 rkl tomaattisosetta

Hienonna sipulit ja anjovis. Älä heitä anjoviksen lientä pois! Paista jauhelihat pannulla kypsäksi. Lisää sipuli, valkosipuli sekä anjovis ja sekoita. Mukaan kerma tai smetana, tomaattisose, lihaliemikuutio sekä anjoviksen liemi. Anna porista kymmenisen minuuttia. Tarkista suola.

Laita uuniin 180 – 200 °C:een noin tunniksi. Tarjoile perunamuusin, suolakurkun, etikkapunajuurien ja smetanan kera.

2 thoughts on “Vorschmack

  1. Kaadan siis anjovisliemen mukaan pannulle samanaikaisesti smetanan, tomaattisoseen sekä lihaliemikuution kanssa. Anjovisliemen voi jättää käyttämättäkin, mikäli omaan makuun riittää vähempi anjoviksen maku tai suolaisuus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s