Olen vasta pikkuhiljaa pääsemässä oikein toden teolla mukaan siihen, mitä kaikkea blogien maailmasta löytyykään. Ohimennen huomasin joskus äänestäväni silloisessa ruokahaasteessa – enää en edes muista, mistä blogista oli kyse – ja haasteiden kautta on törmännyt mitä ihanampiin ruokablogeihin ja -ideoihin!
Nooran porkkanakakku oli niin herkullisen näköinen, että sitä oli pakko äänestää, ja voittohan Nooralle napsahti. Onnea siitä!
Marraskuun ruokahaasteena on tehdä melko klassinen yhdistelmä suolaiselle ja makealle. Haasteeseen osallistutaan sinihomejuusto-taatelisalaatilla.
Taateli-sinihomejuustosalaatti
Sinihomejuusto-taatelisalaatti (neljälle)
10 kpl tuoreita taateleita
80 g sinihomejuustoa
salaattia
Kastike (ohje alunperin Kodin kuvalehden verkkosivuilta)
1 pieni punasipuli
2-3 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
2 tl vahvaa sinappia
2 rkl – 0,5 dl oliiviöljyä
Tee ensin kastike. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita ne pieneen kulhoon ja kaada päälle viinietikka. Mausta suolalla ja hunajalla. Anna marinoitua noin 15 minuuttia. Viinietikkakylpy poistaa sipulista pahimman kitkeryyden. Poista sipulit kastikkeesta. Sekoita joukkoon muut aineet. Laita pestyt salaatit tarjoiluastiaan.
Viipaloi taatelit ja sinihomejuusto. Asettele sipulit, juusto ja taatelit salaattipedille ja pirskota päälle kastike.
Pääruokakin sitten jatkoi samaa linjaa, nieriän lisukkeena kermakastikkeen kanssa hunajaisia uunijuureksia. Nams!
Nieriää hunajaisilla uunijuureksilla ja kermakastikkeella
Hupsista, niin siinä kävi, että kaupassa muisti petti ja hankin taateleiden sijaan viikunoita ja sinihomejuuston sijaan vuohenjuustoa, but but…, eipä ollutkaan huono
juttu, salaatista tuli vallan erinomaista ja iso kulho hupeni
nopeasti loppuun!
Heh, sellaista sattuu! Hyvä, että kumminkin maistui! 🙂
Päivitysilmoitus: Lohta ja jokirapumoussea salaattipedillä « Hellun hellalla