Toisissa blogeissa on jo aikaa sitten pyörinyt ranskalaiseen tomaatittomaan ”pizzaan” ohje. Itse tutustuin kyseiseen ruokaan turkulaisen Bistrot Le Porcin lounaalla joskus vuosi sitten tähän ruokalajikkeeseen ja ihastuin kyllä. Mieli on tehnyt jo pidemmän aikaa tätä koittaa, ja nyt osui sopiva hetki, kun ei tarvinnut neuvotella apukokin kanssa ruokalistasta. Hänhän ilmoitti, ettei ole niin tuon ruuan ystävä, joten varasin normaalit pizzatäytteet hänelle.
tomaatitonta herkkua
yksi annos pizzataikinaa
creme fraichea
voimakasta juustoraastetta (emmental, gruyere tmv.)
pekonia
yksi sipuli ohueksi viipaloituna
suolaa
pippuria
muskottipähkinää raastettuna
Kuullota sipuli ja pekoni (tai vaikka ilmakuivattu kinkku) pannulla. Sekoita creme fraicheen sipulit, pekonit ja mausteet. Levitä ohueksi kaulitulle pizzapohjalle. Päälle juustoa ja paistetaan mahdollisimman kuumassa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ollaan kauniissa lopputuloksessa.
Apukokki J:llekin kelpasi tämä kuitenkin loppujen lopuksi, kun päätyi tähän annoskateuden pelossa. Taisi kannattaa, siis.
Annoin sulle tunnustuksen blogissani 😀 Voit jättää huomiotta, jos et kiertojutuista välitä, mutta tykkään blogistasi ja arvostan paneutumistasi asiaan, joten olet mielestäni tunnustuksen ansainnut 🙂
Tämähän taitaa olla sama tuote, kuin mitä on Saksassa Flammkuchen. Se on täällä erittäin suosittu ulkoilmatapahtumien katukeittiöruoka. Itse söin viipaleen viimeksi joulutorilla lohesta ja aurinkokuivatusta tomaatista tehdystä versiosta ja se oli erittäin hyvää.
kitinen, arvostan kovin suuresti, en ole oikein vielä keksinyt, miten tuollaista toisi esille… :unsure: ❤
Sisse, samasta tuotteesta on kyse! Mm.. lohta tuohon.. oijoi, kuulostaa herkulliselta!