Valkosipulikana cordon bleu

Vietimme viime viikonlopun pääkaupungissa ihanien ystävien häissä. Koska lauloin vihkitilaisuudessa vähän avemariaa ja muutakin, niin oli paikalle mentävä jo torstai-iltana, kirkkoharjoitukseen nimittäin. Harjoituksen jälkeen oli ajatuksissa vain syöminen ja päädyimme vanhempieni lähellä olevaan bistroon, jossa kiskaisimme naamaan ravintolan rekkamiehen annokset, valkosipulileikkeet. Kannattaa käydä koittamassa, jos on lähimaastossa!

Noh, tästä inspiroituneena sitten koitimme kotona perjantaina tehdä vastaava ruoka kanasta, täytettynä kinkulla ja emmentalilla sekä valkosipuli-yrttivoilla. Tarjoilimme annoksen kera itse tehdyn aiolin (joka seuraavalla kerralla kannattaa ehkä tehdä rypsiöljystä oliiviöljyn sijaan, tulee vähän kitkerää nimittäin siitä. noh, aina ei voi voittaa.).

valkosipulia. paljon valkosipulia.

Kanafileiden valmistelu

hyvälaatuista kinkkua tahi pekonia
emmentalia
voita
valkosipulia
yrttejä (persilja tai timjami käyvät hyvin)
suolaa

korppujauhoja
(vehnäjauhoja)
kananmunaa
suolaa (ja valkosipulijauhetta)

voita ja öljyä paistamiseen

Leikkaa rintafileisiin syvä viilto. Naputtele kelmun alla hiukan litteämmäksi. Täytä juustolla, kinkulla ja yrttivoilla. Laita korppujauhoja lautaselle, mausta suolalla ja valkosipulijauheella. Riko muna syvään lautaseen, jossa mahtuu pyörittämään fileitä, riko munan rakenne. Kääntele fileet jauhoissa, munassa ja korppujauhossa. Paista voi-öljyseoksessa matalalla lämmöllä kannen alla kypsäksi.

Aioli

Murskaa valkosipulia morttelissa tai purista kulhon pohjalle. Lisää kaksi keltuaista. Vispaa reippaalla otteella ja lorota sekaan ohuena nauhana tai tippa kerrallaan 2,5 dl miedon makuista öljyä. (Valkosipulin ja keltuaisen pitää sitoa öljy ennen kuin sitä kaataa lisää.) Apukokista on tässä kohtaa apua. Mausta suolalla ja ehkä lorauksella sitruunamehua tai valkoviinietikkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s