Beef Wellington

Appivanhemmat oli taasen kutsuttuina nauttimaan pöydän antimista, kun apukokki J täytti vuosia. Pöytä täytettiin klassikoilla, Top Chefin innoittamana. Katkarapukeiton resepti tulikin jo julkaistua – pääruokana oli otsikonkin jo paljastamana Beef Wellingtonia. Ennen reseptin paljastamista täytyy nyt vihdoin hehkuttaa tuota lähikaupan Alkoa – mieletön palvelu, eikä kertaakaan ole mennyt viinisuositus vikaan. Terveisin nimimerkki ”hei, meillä syödään tänään tätä, kerrotko mitä me voitaisiin juoda?”

BEEF WELLINGTON (Lähde: Suomen Top Chef, Maija Silvennoinen)

* 1 naudan sisäfilee renssattuna
* suola
* jauhettua mustapippuria
* 2 rkl öljyä
* 2 rkl Dijon sinappia
* 200 g parmankinkkuviipaleet
* Ruskista fileen pinta.

SIITAKESIENITAHNA

* 1/2 kg siitakesieniä
* suolaa
* mustapippuria
* 1/2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

Hienonna kutterissa. Kaikki tahna-ainekset tasaiseksi massaksi. Paista pannulla kuivaksi ja purista vielä harson läpi loput nesteet pois.

Ota iso kelmun pala ja levitä sen päälle parmankinkkusiivut. Levitä sienitahna kunkin siivun päälle. Sivele fileen pintaan Dijon –sinappi ja laita filee tahnan päälle sen toiselle reunalle. Kääri filee parmankinkku-sienikääreeseen ja muotoile kelmun avulla tasaiseksi pötköksi. Laita pötkö kylmään.

Kaulitse 1 paketti voitaikinaa 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja laita kylmään hetkeksi lepäämään.


Ota voitaikinalevy kylmästä ja voitele se kananmunalla. Ota filee kelmusta ja laita taikinalevyn toiseen laitaan. Kääri filee tiiviisti taikinaan ja sulje reunat vielä kananmunalla. Pistele taikinaan reikiä. Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Laita liha ensin 240 asteiseen uuniin ja pienennä lämpö 200 kunnes pinta on hieman ruskistunut. Ota liha uunista kun mittari näyttää 52 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

Alkon valikoimasta tämän kylkeen löytyi ranskalainen Château Haut-Monplaisir Malbec. Toimi.

3 thoughts on “Beef Wellington

  1. Päivitysilmoitus: Klassikkoillallinen vanhemmille | Hellun hellalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s