Talven vielä ollessa jokseenkin voimissaan tuli valmistettua ihanaista talvista keittoa, gulassia. Ihan ei taidettu tuon mukaan mennä (mm. pekoni ja vihreä paprika jäivät uupumaan, kun ei reseptiä ollut mukana ennen kauppaan menoa – mitä sitä pienistä), mutta herkullista oli joka tapauksessa!

herkkukeittoa
Gulassi
* 600-700 g naudan paistia
* 2 sipulia
* 4 valkosipulin kynttä
* 3 tomaattia
* 2 punaista paprikaa
* 1 vihreä paprika
* 4-5 perunaa
* 1/4 tuoretta chiliä
* suolaa ja pippuria
* 2-3 rkl paprikajauhetta
* 5 dl vettä
* 1 dl punaviiniä
* 100 g pekonia
* oliiviöljyä
Kuullota pekonisuikaleet kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon paistikuutiot sekä sipulit. Lisää myös vesi ja punaviini. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Pilko sillä välin paprikat, tomaatit ja perunat. Hienonna myös chili. Lisää sitten kaikki aineet pataan, myös mausteet. Hauduta vielä noin tunnin verran ja tarkista maku. tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki