Gulassi

Talven vielä ollessa jokseenkin voimissaan tuli valmistettua ihanaista talvista keittoa, gulassia. Ihan ei taidettu tuon mukaan mennä (mm. pekoni ja vihreä paprika jäivät uupumaan, kun ei reseptiä ollut mukana ennen kauppaan menoa – mitä sitä pienistä), mutta herkullista oli joka tapauksessa!

herkkukeittoa

Gulassi
* 600-700 g naudan paistia
* 2 sipulia
* 4 valkosipulin kynttä
* 3 tomaattia
* 2 punaista paprikaa
* 1 vihreä paprika
* 4-5 perunaa
* 1/4 tuoretta chiliä
* suolaa ja pippuria
* 2-3 rkl paprikajauhetta
* 5 dl vettä
* 1 dl punaviiniä
* 100 g pekonia
* oliiviöljyä

Kuullota pekonisuikaleet kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon paistikuutiot sekä sipulit. Lisää myös vesi ja punaviini. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Pilko sillä välin paprikat, tomaatit ja perunat. Hienonna myös chili. Lisää sitten kaikki aineet pataan, myös mausteet. Hauduta vielä noin tunnin verran ja tarkista maku. tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s