Sisäfilettä portviinikastikkeessa

Häämatkan jälkeen ensimmäinen perjantai-ilta, jolloin ehtii taas laittaa ruokaa oikein pitkän kaavan mukaan! Alkupalaksi tarjoiltiin hedelmäistä katkarapusalaattia. Pääruuaksi laitettiin sisäfilepihvit, joille kaveriksi keiteltiin portviinikastike sekä paahdettiin uunissa varhaisperunoita ja porkkanoita. Tällainen annos sopiikin tähän hetkeen. Turussa on nimittäin meneillään neitsytperunafestivaali! Saa nähdä, pääseekö vielä ensi viikolla ravintolassa katsomaan, josko kohde olisi osallistunut kilpailuun ja kilpailuannosta olisi vielä tarjolla!

melkein kuin ravintolassa

Portviinikastikkeeseen laitettiin
1 salottisipuli
puoli puskaa timjamia
1 fondinappi
2,5 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 dl portviiniä
suolaa
pippuria
sokeria

Ensiksi kuullotettiin sipulit ja timjamit, perään hulautettiin fondikuutio, vesi, punaviini ja portviini. Maustettiin suolalla, pippurilla ja sokerilla. Sitten otettiin ja keiteltiin kastiketta kokoon hitaasti ja rauhallisesti. Siivilöitiin kastikkeesta rämmälet (sipuli ja timjami) pois.

Perunat ja porkkanat pestiin ja öljyttiin kevyesti sekä suolattiin. Uunissa 225 °C:ssa 35-40 minuuttia.

Pihvit paistettiin ihan normaalisti: kuumalla pannulla väri pintaan ja ihan hetkeksi uuniin juuresten jälkilämpöön vetäytymään.

Nautittiin (jälleen lähi-Alkon suositusten mukaisesti) portugalilaisen punaviinin kera. Namskis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s