Paella muurinpohjapannulla

Kesällä, kun on lämpöä niin paljon, että mökkiä ei tulisi pieneen mieleenkään lämmittää hellalla saati uunilla, tulee paljon kokkailtua ulkotiloissa. Grillaus on varsin kätevä tapa valmistaa ruokaa, ja varmasti blogit ja lehdistö on täynnä erilaisia grillausvinkkejä, ettei tarvitse sitä iänikuista makkaraa vaan vedellä. Vaikka sekin tietty hyvää on, joskus. Jos mökiltä löytyy muurinpohjapannu, saa silläkin vaihtelua ruokavalioon. Wokit ja risotot tulevat aika kätevästi siinä – eiköhän mielikuvitus ole kaikessa rajana! Meillä valmistettiin tällä kertaa paellaa.

maisemaruokailua

Paella 4-6 hengelle

1 espanjalainen suippopaprika
puolikas kesäkurpitsa
hiukan munakoisoa
sipulia
paketti pekonia
pussillinen pakastekatkarapuja (180 g)
paketti jättikatkarapuja (Pirkka, pakasteena)
4 chorizo-raakamakkaraa
sahramia
suolaa
pippuria
yhden limen mehu, toinen viipaleina
valkoviiniä 2,5 dl
vettä
riisiä n. 3 dl

Sulata ravut, pilko vihannekset ja pekoni, grillaa makkarat. Ruskista pekonit ja sipulit muurikassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota hetken verran. Lisää sahrami sekä valkoviini ja limen mehu. Kypsytä riisiä risoton tapaan, lisää vettä, kun haihtuu liiaksi. Matkan varrella heivataan muutkin kasvikset joukkoon. Kun riisi on kypsää, nostetaan sekaan myös katkaravut ja jättikatkaravunpyrstöt, sekä grillatut ja pilkotut makkarat. Koristellaan ruohosipulilla ja limelohkoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s