Omenapiirakka Amerikan tyyliin

Omenoita löytyy taas appivanhempien pihalta niin paljon, että piirakkaan jos toiseenkin löytyy ainekset. Kutakuinkin kaikki taitavat tuntea perinteisen amerikkalaisen tyylin piirakan, joka on ikkunalaudalla jäähtymässä odottamassa piirakkavarasta… Aikanaan törmäsin tähän reseptiin internetin syövereissä. Ihan täydellinen ei pohja/kansi ole – tai sitten vika on leipurissa, jostain nimittäin löytyi vinkki tuohon, miksi oma taikina ei onnistu.

Voi tietenkin olla, että gradustressi heijastuu myös siihen, ettei malta oikein tehdä ajatuksen kanssa ja rauhassa ruokia ja leipomuksia. Tämä vaikutti nimittäin Pauligin Makuparikilpailunkin annoksen tekoon. Makuparikilpailusta kuulette myöhemmin lisää, kunhan ilmoittautumisaika päättyy ja äänestys alkaa!

läsähtänyt herkku

American Apple Pie

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
75 g leivontamargariinia kylmänä
1/2 dl kylmää vettä

Täyte
1 kg hapahkoja omenia
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Sekoita margariini, jauhot ja sokeri nopeasti taikinaksi. Lisää vesi.

Kuori omenat, mausta sitruunamehulla. Sekoita joukkoon sokerit ja jauhot.

Kauli taikina kahdeksi levyksi. Pohja saa olla hiukan isompi kuin kansi, ja tulla vuuan reunojen yli. Laita omenatäyte pohjalle, lisää joukkoon margariini nokareina. Laita kansi päälle ja taita ylimennyt reuna päälle. Tee kuvioita veitsellä tai haarukalla.

Paista 200 °C:ssa noin 35 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s