Kermaan muhennetut perunat

Törmäsin näihin itselleni uudella tapaa valmistettuihin kermaperunoihin viime kesänä mökillämme. Erityisen hyvää lohturuokaa, joka sopii täyteläisyydessään myös syksyyn. Kuten kesälläkin, itse lihan piti kyllä olla annoksessa pääroolissa, mutta niin siinä vain kävi taas, että perunat vei kielen mennessään. Krouvia ruokaa, jolle ei tarkkoja mittoja kuulemma voi antaa, sanoi Hellun äiti.

Kermaiset perunat ja vähän ylikypsynyt paahtopaisti

Kermaan muhennetut perunat
Kahdelle tai kolmelle

5 keskikokoista – isohkoa perunaa (hieman jauhoisia tai kiinteitä, jauhoiset hajoavat liiaksi)
2 dl kermaa (varalle lisää kermaa tai maitoa)
voita tai öljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat, huuhtele tärkkelys pois ja kuivaa hiukan talouspaperilla tai pyyhkeellä. Kuullota perunoita pannulla, kunnes ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon kerma ja keittele rauhassa, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kermaa tarvittaessa (vähemmällä kermalla pääsee, kun ottaa avuksi pannun kannen, niin ei karkaa haihtuva neste niin paljon). Mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi myös yrteillä tai muulla sopivalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s