Saavuin eilen kotiin mukavalta, mutta väsyttäneeltä Saksan reissulta, kun piti työskennellä flunssaisena. Illaksi silti kotiin ja saunan päälle nopsakka pasta.

Saksanpähkinä-herkkusienipastaa
Saksanpähkinä-herkkusienipasta
Pastaa keitetään ensin soveltuva määrä, ohjeen mukaan 450 grammaa 6 henkilölle. Meillä meni aika reilu annos, 200 g kahdelle. Hupsista.
200 g herkkusieniä viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl kasvislientä tai valkoviiniä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
1 rkl karkeaa dijon-sinappia
öljyä paistamiseen
1 dl saksanpähkinärouhetta (voi myös paahtaa)
ruohosipulisilppua

Tyypillisimmistä tyypillisintä ruokaa Saksanmaalla
Sattumalta napattiin myös videovuokraamosta elokuva Hanna, joka sopi oikein hyvin vähän päälle jääneeseen Saksa-tunnelmaan. Odotuksena oli vähän toinen tyyli, mutta aiottua nopeampi henkinen paluu Berliiniin oli vain positiivinen juttu. Pienistä asioista on hyvä lauantai-ilta tehty.