Reissuraportti: Hong Kong

Kuten syksyllä uhosin, suuntasimme marraskuussa tapaamaan erästä ystävää Hong Kongiin, ja teimme samalla pienen visiitin Guangzhouhun Manner-Kiinan puolelle.

Tavoitteena oli matkoja varatessa säästää ihan hirmuisesti, mutta jotenkin se ei ihan onnistunutkaan kuin 100 €/hlö verran, mutta sekä palvelu Cathay Pacificilla että lento Boeing 747:lla olivat sen arvoisia.

kauas on pitkä matka

Ensimmäisenä matkapäivänä suunnattiin reippaasti Victoria Peakille.

Peak Tram

Ei vissiin Evira oikein tykkäis tästä. Täytyy toki huomauttaa, että tavaran kiertonopeus on ihan vähän eri kuin täällä, kun porukkaa on kuluttamassa aika pienellä alueella yli 7 miljoonaa…

lihakauppa

kalakauppa

vihannes- ja hedelmäkauppa

Nämä leivokset ovat maankuuluja, ja aikanaan olivat erityisesti pormestari Chris Pattenin suosiossa. Tai legenda ainakin niin kertoo.

leivoksia

juna

Alunperin tarkoituksemme oli junailla Guiliniin, mutta olimme ihan tarpeeksi suosittu nähtävyys länsimaalaisina myös Guangzhoussa…

puistomaisema Guangzhoussa

Tervetulotoivotus eläintarhan pihalla

lunch time!

kirahvillakin oli lounasaika!

norsu kunnioitti meitä läsnäolollaan

lunkisti vaan

vähemmät pandat l. kultapandat

Kantonilainen keittiö on erinomaisen maukas, tässä on Kiinan puolelta parhaat ruuat!

Opiskelijabudjetilla ei ihan viitsinyt jokaiseen pilvenpiirtäjään itseään maksaa, joten oli pakko tyytyä maailman korkeimman hotellin baariin. Itse näköalatasanteelle olisi kai maksanut jotain maltaita, mutta 102. kerroksen baariin pääsi ihan vain kuohuviinilasin hinnalla. Ja sai sen kuohuviinin kaupan päälle.

sellaset näkymät

Hong Kongissa on olemassa Disneyland, joka olisi kyllä mua huvittanut, mutta koska kuulemma Ocean park on parempi, niin mentiin sitten sinne. Ja se oli aika hyvä.

Hui, hai! Ja rausku!

laitteitakin siellä oli

delfiinejä myös!

Lamman saarella käytiin maistelemassa vähän sea foodia.

om nom 1

om nom 2

Hotellimme ikkunasta näki suoraan Happy Valley Race Courselle, jossa oli joka keskiviikko kisat. Pidimme siis kisastudion asiaankuuluvine lisukkeineen.

Pimm’siä!

moni kakku päältä kaunis

Sitten kävimme vielä kääntymässä Macaollakin, missä paras hetki oli tietysti iltapäivätee. Näitä tarjottimia tuli siis kolmen hengen seurueeseemme tietysti kolme. Taisi koko setti kustantaa jotain 13 euron luokkaa. Huomioikaa alhaalla leipä, jota koristaa sekä hanhenmaksa että kaviaari!

Herkullinen ja ihana reissu kaikin puolin. Suuri kiitos vielä näinkin kauan ajan jälkeen Hong Kong Tour Guidellemme, jonka toimialueeseen kuuluu myös Macao. ❤

2 thoughts on “Reissuraportti: Hong Kong

    • Ne olivatkin herkullisia! Koko setti, seitsemän eri annosta, riisi ja juoma (olut tai virvoitusjuoma), maksoi kahdelta 440 HKD:a eli n. 44 euroa tuolloin. Että ihan oli hinta-laatusuhde kohdallaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s