Viime syksynä tuli tehtyä pari aika mukavaa reissua, mutta niistä ei ole vieläkään ehtinyt raportoida, kun tässä talven ja kevään aikana on enemmän ollut mielessä tuo erään tutkinnon loppututkielman loppuun kirjoittaminen. Se on nyt valmis, niin näemmä on aikaa muuhunkin. Laitetaan näiltä kahdelta reissulta nyt tällaiset ravitsemuspainotteiset raportit tänne. Ensimmäisenä opintomatka Strasbourgiin, olkaa hyvä! 🙂

matkan aloitusjuomat
parsaa!
Ensimmäisenä iltana päädyimme nauttimaan perinteistä Alsacen naposteltavaa, tarte flambeeta, jolle tässäkin blogissa on aiemmin esitetty resepti, herkullista se oli paikan päälläkin. 😉
pizzaa ilman tomaattia
Reissulla pääsimme myös tutustumaan viinitilaan.
tästä se kaikki lähtee

siellä sitä tulee, Alsacen herkkua
vähän valmiimmassa muodossa kera pretzeleiden
Viininmaistelun jälkeen maistui etanat ja hanhenmaksa.
iloinen matkalainen
Pick yours!
olivat muuten melko tuoreita

ankkaa ja pinot noiria, jälkimmäinen asianmukaisesti viilennettynä
tuollakin käytiin
Opintomatka kohdistui siis viinitilan lisäksi Euroopan parlamenttiin, missä kävimme kuuntelemassa jopa jonkin asian käsittelyä (vielä kun muistaisi minkä).
Petit-France
Kauniissa kaupungissa viihtyi kyllä ja Alsaceen on ehkä pakko päästä vielä uudestaan. Ehkä jopa useamman kerran. 😉