Ensimmäinen ribs-kokeilu

Tämän viikon teema on mitä ilmeisemmin turkulainen ravintola Mami, sillä siellä lounastettiin viikolla, minkä jälkeen sen inspiroimana tehtiin maalaissalaattia samaan tyyliin. Viimeisimpänä Turku lautasella -kirjasta napattiin testiin tämä resepti, mistä kylläkin meni heti pääraaka-aine vaihtoon, kun en löytänyt kylkeä oikeassa muodossa kaupasta. Tai sitten en vain osannut, miten vain. Joka tapauksessa ribsejä laitettiin. Niin juu ja yksi lisukekin meni vaihtoon, koska Apukokki J halusi ehdottomasti tämän kanssa keitellä kaalia omenamehussa, niin ei sitten tehty marinoitua punasipulilisäkettä. Joskus ehkä sitäkin.

omenaglaseerattuja ribsejä, keitettyä kaalia, maalaisranskalaisia ja omenamajoneesia

Ribsien tekoon löytyy internetin syövereistä useita ohjeita. Keskeistä on kahdesti kypsentäminen (lämmittäminen? valmistaminen? anyways). Esimerkiksi Sillä sipuli -blogissa ribsit paahdetaan kuumassa nopeahkosti, kun taas À la gourmanden ohjeessa mennään hyvin pitkän kaavan mukaan. Itse sovelsin kyljelle tarkoitettua ohjetta: kevyesti suolattua lihaa kypsennettiin 150 asteessa noin kolme tuntia, mikä oli epäilemättä joko liian kuumassa liian pitkään tai liian viileässä – noh, liian pitkään. Vähän meni kuivaksi siis. Mutta vain vähän. Lihat kypsennettiin jo edellisenä iltana ja laitettiin jääkaappiin odottamaan.

Omenamajoneesiin pilkottiin kahdelle vajaa yksi omena, johon sotkettiin vajaa desi majoneesia, mauksi suolaa ja sitruunamehua.

Maalaisranskalaiset valmistuivat uunissa. Suolalla maustettuja perunalohkoja paistettiin n. 20 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Glaseeraukseen keitettiin (tämäkin kyllä edellisenä iltana, ja valeltiin jo yön ajaksi lihoille) miedolla lämmöllä 5 desistä omenamehua, 1/2 desistä hunajaa sekä yhden sitruunan mehusta siirappi, mikä valeltiin ennen lihojen uudelleenlämmittämistä lihoille. Juuri ennen tarjoilua 180 asteessa n. 12 minuuttia vaadittiin lämmittämiseen.

Sillä aikaa, kun porsas oli uunissa, keiteltiin n. kaksi kourallista varhaiskaalia sekä muutama punasipulirengas noin desissä omenamehua, ja maustettiin suolalla ja pippurilla.

Lautaselle annosteltiin perunalohkoja, kaalilisäkettä, ribsit ja koristeltiin kastikkeella.

Perunoita oli yksi ISO per syöjä, ribsjeä yhteensä 600 g. Kaik män, eikä jääny nälkä.

 

 

 

One thought on “Ensimmäinen ribs-kokeilu

  1. Päivitysilmoitus: Bobotie – Etelä-Afrikan pyttipannu | Hellun hellalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s