Crème Brûlée

Pääsiäisviikonlopun vieton sai tänä vuonna kruunata Crème Brûlée – mahdollisesti allekirjoittaneen pakottavan tarpeen päästä leikkimään kaasupolttimella. Valion ohje tarjosi erinomaisen perustan, tosin muokkasin hieman kerman ja vaniljan määrää, enkä jaksanut vesihauteessa kypsyttämistä, jolloin uunissa riitti kavereiden viihtyä vain 15 minuuttia. Kyllä tuo näkyi maistuvan seurallekin.

20140421-222619.jpg

Creme Brulee, neljä annosta
puolikas vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
2 keltuaista
1/4 dl sokeria

Pinnalle ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.

Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 – 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 – 3 tuntia.

Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s