Kaalilaatikko

Lähdetäänpä nyt siitä, että minua on huijattu. Koko tähänastisen elämäni olen pyrkinyt välttelemään kaaliruokia, koska ne ei vaan voi olla hyviä. Tänään tuli viimeinen niitti, ja joudun pyörtämään pahat sanani ainakin kaalilaatikosta ja -kääryleistä. Itse tehtynä tuli ihan tosi namia, eiköhän tätä voi joskus toistekin tuolle Murulle kokkailla. Ohjeen nappasin Maku.fi-sivulta, tosin vähän joutui taas soveltamaan itsekin mausteiden suhteen.

#ekakerta

1,5 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 sipuli
800 g kaalia
400 g naudan jauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
ruokaöljyä
5 dl lihalientä

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna öljy kasarissa (valurautapata on aika passeli tähän) ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s